2021-10-30 07:50:44• hírek • MTI

Kelemen Hunor: Az RMDSZ vállalja a további munkát a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös kisebbségi kormányban

Az RMDSZ vállalja a további munkát a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) közös kisebbségi kormányban - döntötte el pénteken a Szövetségi Képviselők Tanácsa.

Kelemen Hunor szövetség elnök a testület ülése után közölte, a PNL-vel folytatott tárgyalások eredményeként egy új minisztérium vezetését is megkapja az RMDSZ. A szervezet miniszterjelöltjeiről szintén pénteken döntött a Szövetségi Állandó Tanács.

E szerint Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes lesz, Cseke Attila a fejlesztési, Tánczos Barna a környezetvédelmi, Novák Eduárd az ifjúsági és sportminisztérium élére kerül a Ciucă-kormányban, Hegedüs Csillát pedig az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma élére javasolta a szövetség operatív döntéshozó testülete.

Az RMDSZ közleménye szerint tisztában vannak azzal, hogy ma még nincs meg a többség a kormány beiktatásához a parlamentben, mégis fontosnak tartják a következetességet. 'Mi nem változtatjuk meg félóránként a véleményünket a kormány támogatásáról. Arra kérjük a kollégáinkat a PNL-ből és az USR-ből, hogy hagyjanak fel a vádaskodásokkal, a sértettséggel, mert ez nem jó irány!' - idézte Kelemen Hunort a közlemény.

A szövetségi elnök szerint nincs további elvesztegetni való idő, tárgyalni kell egy stabil kormánytöbbségről, hosszabb perspektívát nyitni az együttműködésben. 'Itt van a járvány negyedik hulláma, a jövő évi állami költségvetés, a helyreállítási tervben vállalt projektek, amelyeket meg kell oldani, elő kell készíteni! Mi vállaljuk tehát a kormányzást: vannak megvalósításaink, amelyekre büszkék vagyunk, hiszen a magyar embereket és az egész társadalmat szolgálják, és vannak további terveink is!' - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: